Новини

Серіал «Жаним» від «Астанателефільм» б’є рекорди живучості

22 Жовтня 2020

Телевізійна мелодрама, що дебютувала на телеекранах у вересні 2010 року завоювала серця мільйонів глядачів. Рейтинги проекту себе більш ніж виправдовують. А продюсери серіалу – Валентин Опалєв, Алія Увальжанова і Борис Чердабаєв – не збираються зупинятись і збираються відзняти більше 250 серій.

Як виявилось, успішний продюсер Валентин Опалєв заснував не дві кіновиробничі компанії («Мостелефільм» і «Київтелефільм»), як всім було відомо, а цілих три. Його «третьою ластівкою» є створена порівняно недавно продакшн-студія «Астанателефільм», орієнтована на виробництво телевізійного контенту для казахського телеринку.

Дебютом «Астанателефільм» став мелодраматичний серіал «Жаним» (в перекладі з казахської мови означає «душа моя»), прем’єра якого відбулась на казахському телеканалі «Хабар» майже рік тому – 13 вересня 2010 року. Зараз зйомки продовження серіалу, які, до слова, розраховані на рік вперед, відновлено, а нові серії глядач зможе побачити в телеефірі вже у вересні зі стартом нового телесезону.

Фільм, сценарій до якого пишуть Лейла Ахінжанова, Михайло Беляков і Олександр Кан, розповідає історію заможної родини Абенових, яка просто руйнується на очах. Любов, зрада, розчарування – все в новому творінні казахстанських кінематографістів. Сюжет побудований на розповіді російської дівчини, прийомної дочки в родині Абенових. Вирішивши написати книгу про свою сім’ю, вона згадує старовинні сімейні таємниці, які різко змінили життя героїв.

А в центрі нової історії, яка як раз зараз і знімається, вже не сім’я Абенових, як в першій частині, а три молоді дівчини, які приїхали в Астану «підкорювати велике місто». Проте сюжетні лінії, пов’язані з сім’єю Абенових, збережуться. У серіалі залишиться Жанар, Наталі і Ахан Абенови. Як вже було сказано, частина сюжету буде пов’язана з Астаною, інші сюжетні лінії будуть розвиватися в Алмати.

Режисерами серіалу є Айбек Дайирбеков і Бахтіяр Сейтказіев. А головні ролі у фільмі грають Меруерт Утекешева, Оразхан Кенебаев, Яна Бобрикі, Аша Матай, Асель Садвакасова і Аристан Мирзагереєв. Завершити зйомки фільму творці планують вже в другій половині 2012 року. Що ж, так би мовити, великому кораблю велике плавання!

Олег Пирогов

26 серпня 2011 року

Читайте також