Новини

«Провінціал»: Про масштаби декорацій, сценарій і акторський ансамбль

25 Липня 2021
{{ item.title }}

У Києві тривають зйомки гостросюжетного вертикального детективного серіалу «Провінціал».

Картина оповідає про роботу спеціального слідчого відділу, на службу в який переводиться молодий капітан Микола Семашко.

У міському управлінні поліції головного героя, роль якого виконає відомий актор театру і кіно Олексій Морозов, чекають нові професійні виклики, пов’язані не лише з протистоянням злочинному світу, але і з адаптацією в колективі. Адже для частини недбалих співробітників хватка, амбітність і принциповість колеги з провінції виявляються абсолютно недоречними і руйнують їх сподівання на незаконне просування по службі.

Так, в тісній зв’язці з ними працює капітан Єлістратов, в ролі якого глядачі побачать іменитого артиста Оскара Кучеру. Питання особистої вигоди у цього персонажа завжди на першому місці. Тому, щоб усунути конкурента і очолити слідчу групу замість майора Кудими, роль якого виконає відомий актор театру і кіно Дмитро Шевченко, він, здається, готовий укласти угоду з совістю і будь-якими шляхами «вижити» новоспеченого колегу з відділу.

Проте є і ті, хто стануть для Семашко не просто напарниками, але і справжніми товаришами.

Разом з капітаном Баркашем, в ролі якого з’явиться популярний актор Олександр Пашков, і проникливим IT-фахівцем Гельфером у виконанні Анатоля Фон-Філандри, їм доведеться здолати нелегкий шлях у боротьбі за справедливість. Стикаючись зі зрадою, потрапляючи в колотнечі і ризикуючи іноді власним життям.

За словами творців картини, сюжет кожної історії, що розгортається від серії до серії, не залишить байдужим навіть найвимогливішого глядача. Сценарій авторства Георгія Конна відрізняється не лише властивою детективному жанру динамічністю, але і нетиповістю переплетення сюжетних ліній.

«Сценарій дуже хороший. Особливо мене вразили фінальні шість серій – з 19-ої по 24-ту. Настільки цікаві історії, що я прочитала їх на одному диханні», – ділиться враженнями асистент художника по гриму Марина Нижник.

Окрім детективної лінії, відмічають на майданчику, картина також не позбавлена іронічних епізодів.

«Є смішні моменти, які нас радують під час знімального процесу і, я думаю, глядачів вони теж захоплюватимуть», – говорить художник по костюмах Тетяна Зубарєва.

Червоною лінією в сценарії проходить також романтична історія головного героя і його дівчини Світлани, в ролі якої глядачі побачать актрису Юлію Юрченко.

Після переведення Семашко на службу в міське управління в їх стосунках починається розлад. Вона всіляко намагається переконати коханого повернутися в рідне селище, але усі її спроби виявляються марними.

Масла у вогонь додає нова колега колишнього провінційного дільничного – старший лейтенант Старобельська, роль якої виконає Владислава Веревко.

Дівчина не приховує своєї симпатії до капітана Семашко і це стає ще однією причиною їх зі  Світланою чвар.

Спеціально для зйомок серіалу «Провінціал» в павільйонах «Кінокомпанії «Київтелефільм» спорудили декорації у вигляді управління поліції. Процес їх зведення видався доволі трудомістким. В цілому художньому цеху довелося відтворити близько десяти кабінетів для усіх персонажів-співробітників правоохоронних органів.

«Найбільш масштабне будівництво цього проекту – це поліцейський відділок. Доводилося повністю розбирати павільйон і з нуля вибудовувати декорацію. У нас п’ять основних кабінетів для співробітників управління, включаючи генерала, а також є архів, кімната допиту, кабінет для зберігання зброї і дві камери для тимчасового утримання затриманих», – розповідає художник-постановник картини Олександр Уколов.

За його словами, на етапі підготовки до проекту було важливо врахувати усі деталі, включаючи рішення щодо кольорової гами, питання освітлення і навіть квадратуру приміщень. Щоб створити максимально наближену до реалій атмосферу в кадрі і дотриматися при цьому усіх технічних параметрів виробництва.

***

Нагадаємо, зйомки детективного 24-серійного серіалу «Провінціал» стартували в квітні і продовжаться до серпня поточного року включно. Повним циклом виробництва картини займається «Кінокомпанія «Київтелефільм». Прем’єра запланована на осінь 2021 року.

Детальніше про знімальний процес також можна прочитати в матеріалі: «Перестрілки, погоні і бійки: «Київтелефільм» продовжує зйомки серіалу Провінціал».

___________________

«Провінціал»

***

24 серії

Кримінальна мелодрама

2021 р.

***

Автор сценарію: Георгій Конн

Режисер-постановник: Сергій Щербин

Оператор-постановник: Антон Вербин

Художник-постановник: Олександр Уколов

Художник з костюмів: Тетяна Зубарева

Художник з гриму: Ірина Бойцова

Директор знімальної групи: Артем Суліга

Виконавчий продюсер: Павло Карван

Генеральний продюсер: Валентин Опалєв

Читайте також