Новини

Анна Ардова про роль у серіалі «З почуття обов’язку»: Такою мене глядачі побачать уперше

22 Лютого 2021
{{ item.title }}

У 2021 році на телеканалі «Україна» відбудеться прем’єра 4-серійної мелодрами «З почуття обов’язку», виробництво якої здійснює «Кінокомпанія «Київтелефільм». Картина порадує глядачів яскравим акторським ансамблем та цікавим захопливим сюжетом, що розповідає про нелегку долю молодої дівчини, яка опинилася перед складним життєвим вибором.

Одну з ключових ролей у серіалі виконує відома актриса театру, кіно та телебачення Анна Ардова. Нашим журналістам вдалося зустрітися з нею під час знімального періоду та поговорити про акторську професію, роботу над новою роллю і партнерів на знімальному майданчику.

Всі деталі – далі в матеріалі.

Про підготовку до зйомок

–  На етапі підготовки до зйомок я завжди активно працюю над роллю. Намагаюсь зрозуміти свого персонажа, вибудовую його образ, вигадую біографію, якщо її не повною мірою прописано в сценарії…

Також намагаюсь зв’язатися та поспілкуватися з режисером, щоб уточнити, якою він бачить мою героїню, що їй властиво, який вона має характер тощо. Це дуже важливо, оскільки надає розуміння, як вести свого персонажа в подальшому крізь всю історію.

Про роль у новому проєкті

– На роль Діни Сергіївни – мами головної героїні Люди в серіалі «З почуття обов’язку» – мене затвердили доволі швидко. Попрацювавши зі сценарієм, в моєму уявленні народився образ такої собі простачки, жінки-домогосподарки із розміреним способом життя. І, щоб підкреслити це зовні, я навіть спеціально привезла із собою на знімальний майданчик якісь безглузді шпильки (Сміється, – Ред.), за допомогою яких можна було би зробити нехитру домашню зачіску, тому що мені здавалося, що моє каре надає мені суворості. Проте, поспілкувавшись із Альоною – художником із гриму (Альона Дубина, – Ред.) та режисером-постановником, ми від них все-таки вирішили відмовитися.

Я дуже хвилювалася, до речі, до зустрічі із Сан Саничем Ітигіловим, оскільки ми не працювали з ним раніше і навіть не були знайомі. Проте, зустрівшись та обговоривши всі питання, що мене цікавили щодо моєї героїні, вся тривога зникла. Тому що він точно описав мені її життя, становище, в якому вона опинилася, переживання та  внутрішній стан у ті чи ті моменти…

Про характер героїні

– Мій персонаж – проста жінка, для якої чоловік завжди був опорою. І вона все життя, як називається, була за ним, наче за кам’яною стіною. Найімовірніше, вона має хорошу освіту, проте ніде не працювала. Хіба що час від часу займалася репетиторством. Тому, коли у певний момент чоловіка не опинилося поряд, для неї це стало величезним ударом. І протягом тривалого часу вона була розгубленою, без якогось розуміння, як далі жити їй та її сім’ї.

Про головні меседжі

– Головне, що властиво моїй героїні і що вона транслює протягом всього серіалу – це любов. Діна Сергіївна – справжня жінка, яка дуже любить свого чоловіка та дитину. Також має найніжніші стосунки зі свекрухою, що в житті трапляється геть не завжди. І це також багато що говорить про її добродушний характер. Їй властива жіноча м’якість, яка, сподіваюсь, є і у мене всередині, якщо я намагаюсь це грати (Сміється, – Ред.).

Хоч у житті, звісно, я, як і більшість сучасних жінок, часто дотримуюсь лінії  поведінки – «все сама». А необхідно б нам все-таки не забувати про вміння іноді бути податливішими, як моя героїня. І пам’ятати про те, що важливо вміти просити про допомогу та не боятися бути слабкими. Ми всі маємо на це право. Це також частина нашого життя та нашого жіночого начала…

Про переламні моменти

– В одній зі сцен перед нею постає важкий вибір, від якого залежить доля її доньки… Цей епізод від самого початку викликав у мене безліч питань. Я підійшла до режисера-постановника і сказала: «Мені дуже страшно грати цю сцену. Оскільки я не уявляю, як можна примусити дитину зважитися на таке…». І Сан Санич мені дуже допоміг своєю  порадою, сказавши, щоб я перенесла це «незнання» на свого персонажа. Адже Діна Сергіївна в цій ситуації теж абсолютно збентежена.

Мені стало так легко після цієї розмови. Я зрозуміла, що поряд людина, якій можна довіряти, я можу продовжувати спокійно робити свою справу і отримувати задоволення від знімального процесу. І це чудово!

Про роботу з режисером

– Професійний рівень режисерів буває ж різним. Зустрічаються часом і такі, які не можуть нічого підказати на майданчику. Через що, власне, доводиться робити подвійну роботу. Оскільки ти просто змушений самостійно все продумувати і навіть бігати до плейбека, щоб оцінити свою гру в кадрі та зробити поправки у разі якихось неточностей. Адже глядач на екрані побачить в подальшому тебе і йому не поясниш потім, що ти зіграв якось не так, тому що тобі неправильно поставили завдання.

Тому вкрай важливо, щоб режисер розумів, про що він знімає кіно, яким бачить того чи того героя і міг пояснити це акторам.

Про команду та партнерство

– Безумовно, ще одна важлива складова знімального процесу – це партнерство. І мені здається, Бог мене любить, тому що мені щастить на хороших партнерів на майданчику. Зазвичай поруч зі мною опиняються чудові артисти, з якими приємно працювати.

Компанія акторів, що зібралися на цьому проєкті, також була просто вражаючою. Втім, як і вся команда.

Із гримерами ми вже працювали і були дуже раді зустрітися знову. Те саме можу сказати про другого режисера – Танєчку (Тетяну Улько, – Ред.). Із Сан Саничем ми, хоч і познайомилися тільки під час зйомок цього серіалу, проте я вже мрію попрацювати з ним знову в інших проєктах. Тому що він прекрасний!

Про нові знайомства

– Із Мариною Митрофановою, яка грає доньку моєї героїні в цьому серіалі, ми знімалися разом уперше, проте також чудово спрацювалися. Як називається – з першого погляду.

Наше знайомство з нею сталося під час відеозв’язку в Telegram. Так збіглося, що в цьому проєкті одну з ролей також виконує моя донька – Соня. Вона приїхала раніше на зйомки, зателефонувала мені і показала Маришку. І я вже одним поглядом  на екран зрозуміла, що вона чудова.

Про роботу з донькою

– Із Сонею ж ми в кадрі зустрілися якось лише на пару секунд і дійшли висновку, що нам не можна дивитися одна на одну. Тому що ми з нею відразу починаємо «колотися». Сміємося. Вона – з мене, а я – з неї (Сміється, – Ред.).

Ми, звісно, дуже зраділи, коли дізналися, що нас обох затвердили на ролі, і випала нагода зніматися в одній картині. У перервах між роботою, коли не було лютих морозів, ми чудового проводили час, гуляючи вечірнім Києвом. І це приносило незрівняне задоволення… Загалом, хочу сказати, що цей проєкт став для мене просто шматочком щастя цієї зими.

Про професійні пріоритети

– Загалом, ухвалюючи рішення про те, чи зніматися мені в тій чи тій картині, я завжди керуюсь тим, наскільки мені цікаво буде зіграти запропоновану роль. Наприклад, такої героїні, як Діна Сергіївна, у мене ще не було. Зазвичай мої персонажі завжди дуже яскраві, із гострим проявом характеру: сильні, смішні, «божевільні»… А ось такою звичайною мамою, домогосподаркою, розгубленою жінкою я, мабуть, буду вперше в кадрі.

Про сценарії серіалу

– Щодо сценарію, це, звісно, мелодраматична історія. Проте саме це дивляться глядачі. Такі серіали зазвичай знаходять відгук у серцях людей, оскільки в них порушуються прості, зрозумілі, але водночас важливі для всіх теми. Вони про кохання, вірність і, знов-таки про почуття обов’язку…

І я вам чесно скажу – я дуже люблю складне авторське кіно, проте, коли мені погано, я – доросла розумна, освічена жінка – вмикаю картини виробництва Disney або мелодрами з їх хепі-ендами. І на душі стає радісніше. Я обожнюю щасливі фінали та вважаю, що їх вигадали далеко не дурні люди в Голлівуді, оскільки вони дарують надію.

Ми маємо дарувати її глядачам та радувати їх… А також прагнути до того, щоб вони, переглянувши кіно і, можливо, навіть місцями дещо сплакнувши, говорили: «Це ж треба, як трапляється… – або, – Як у житті…». Але краще, звісно, коли говорять: «Як у житті». Це означає, що ми добре виконали свою роботу.

Безумовно, не завжди знаєш, якою виявиться команда, якими будуть твої партнери у проєкті та яким буде результат ваших спільних зусиль. Проте я завжди говорю собі, що хоч і не можу відповідати загалом за весь продукт, свою частину роботи я виконаю якомога чесно.

***

Нагадаємо, виробництво 4-серійної мелодрами «З почуття обов’язку» «Кінокомпанія «Київтелефільм» здійснює на замовлення телеканалу «Україна». Зйомки серіалу завершилися у лютому 2021 року. Зараз картина знаходиться на етапі постпродакшна.

Детальніше про знімальний процес, персонажів та сюжетну лінію можна також прочитати в інтерв’ю з виконавицею головної ролі – відомою актрисою Мариною Митрофановою.

________________________________

«З почуття обов’язку»

***

4 серії

Мелодрама

2021р.

***

Автор сценарію: Ніна Абрикосова

Режисер-постановник: Олександр Ітигілов

Оператор-постановник: Андрій Шкір

Художник-постановник: Віталій Шаматієнко

Художник із костюмів: Ганна Крупницька

Художник із гриму: Альона Дубина

Виконавчі продюсери: Павло Карван, Світлана Карван

Лінійний продюсер: Артем Сулига

Генеральний продюсер: Валентин Опалєв

Продюсери ТРК «Україна»: Вікторія Корогод, Ірина Черняк

 

 

Читайте також